Tuesday, April 2, 2013

Η γέφυρα του ρομαντισμού (The romance bridge)



Το φεστιβάλ των κερασιών ξεκίνησε στο Jinhae και κάθε μέρα όλο και πιο πολύ κόσμος έρχεται να δει αυτό το εκπληκτικό θέαμα των ανθισμένων κερασιών. Μια συγκεκριμένη τοποθεσία είναι όμως αυτή που τραβάει το βλέμμα περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα μέρη της πόλης, το ποταμάκι Yeojwa.
Το ποτάμι αυτό είναι από τα πιο ρομαντικά σημεία της πόλης και όχι μόνο, καθώς κατέχει την 17η θέση στην λίστα του CNN με τα 50 πιο όμορφα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στο ταξίδι του στη Κορέα. Το ποταμάκι αυτό καθ’ όλο το μά﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ μουσικής που ςκουγεναφωτογραςιες σε αυτη υπο τους ηχους κλασσικιες οι οποιες το σκεπήκος του περιβάλλεται από ανθισμένες κερασιές και από τις δυο πλευρές του, οι οποίες το σκεπάζουν δημιουργώντας δροσιά αλλά και την αίσθηση οτι χιονίζει πέταλα όπως αυτά φεύγουν από τα δέντρα με το αεράκι.



Χαρακτηριστική είναι μία από τις πολλές ξύλινες γέφυρες που το διασχίζουν, η γέφυρα του ρομαντισμού (The romance bridge), γνωστή από μια πολύ διάσημη Κορεάτικη ταινία, την ταινία  «Romance» στην οποία οφείλει και το όνομα της. Η γέφυρα αυτή κατακλύζεται καθημερινά, ειδικά κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, από εκατοντάδες ζευγάρια τα οποία περπατάνε και βγάζουν φωτογραφίες σε αυτή υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής που ακούγεται όλη την ημέρα από τα μεγάφωνα... Κατά την διάρκεια της νύχτας η περιοχή φωτίζεται κατάλληλα, κάνοντας τα μπουμπούκια να ξεχωρίζουν στο σκοτάδι του ουρανού.
Η βόλτα σε αυτό το ποταμάκι είναι αδύνατον να αφήσει κάποιον αδιάφορο... Και να μην το θά﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ δημιουργώντας δροσσκέ θσμ τον ρομαντισμκαταλληλα κηχους κλασσικιες οι οποιες το σκεπέλεις αισθάνεσαι τον ρομαντισμό στον αέρα... Και όλοι χρειαζόμαστε λίγο στη ζωή μας...

1 comment:

  1. Everytime i travel with you,with your splendid articles!!!

    ReplyDelete