Tuesday, April 30, 2013

Τα βαφτίσια των πλοίων (Naming Ceremony)



Η βάπτιση ενός πλοίου είναι ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο γεγονός. Η χαρά μου, που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω και εγτητα,﷽﷽﷽﷽﷽ ο το οποιο καιλεχονταν στους Θεους τους να φυλώ σε αυτή τη γιορτή, ήταν πολύ μεγάλη. Το ναυπηγείο ήταν γεμάτο Ελληνικές σημαίες και το γιορτινό κλίμα ήταν εμφανές.
Η ιστορία της τελετής, κατά την οποία δίνεται το όνομα σε ένα καινούργιο πλοίο αμέσως μετά την κατασκευή του, ξεκινάει από την αρχαιότητα, την 3η χιλιετία π.Χ. από τους Βαβυλώνιους. Σύμφωνα με πηγές, διάφοροι λαοί όπως οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι προσεύχονταν στους Θεούς τους να προσέχουν τους ναυτικούς τους. Συγκεκριμένα οι Έλληνες διακοσμούσαν το κεφάλι τους με κλαδιά ελιάς, έπιναν κρασί για να τους τιμήσουν και έριχναν νερό στο νεόκτιστο πλοίο για να το ευλογήσουν με τον τρόπο τους. Στις αρχές του 17ου αιώνα οι Άγγλοι ευλογούσαν τα πλοία τους ρίχνοντας και εκείνοι κρασί στο κατάστρωμα από ένα δοχείο κατασκευασμένο από πολύτιμο μέταλλο το οποίο και στη συνέχεια δινόταν σε έναν από τους συμμετέχοντες. Με την πάροδο του χρόνου το πολύτιμο δοχείο αυτό αντικαταστάθηκε με ένα μπουκάλι το οποίο έσπαγαν στην πλώρη του πλοίου.
Η βάπτιση σηματοδοτεί την γέννηση ενός καινούργιου σκάφους, και όπως συμβαίνει και με την γέννηση ενός παιδιού κάθε λαός έχει τον δικό του τρόπο να ευχηθεί να είναι καλότυχο και ασφαλή. Στη Κορέα, όπως αντίστοιχα και στην Ιαπωνία, η ευλογία αυτή επιτυγχάνεται με την χρήση ενός τσεκουριού, το οποίο θεωρείτε οτι θα φέρει καλή τύχη και θα διώξει τη κακή ενέργεια από το πλοίο. Το χρυσό αυτό τσεκούρι κατασκευάζεται αποκλειστικά για το πλοίο που θα βαπτιστεί και η νονά του πλοίου το χρησιμοποιεί για να κόψει τα σχοινιά που θα αποκαλύψουν το όνομα του και θα αφήσουν τις διάφορες κορδέλες που έχουν τοποθετηθεί να πέσουν πάνω του. Στις μέρες μας η βάπτιση ενός πλοίου γίνεται από γυναίκες σε αντίθεση με παλι άντρες.οι ενός πλοίου γίνεται κνα καν στους Θεους τους να φυλότερα που πραγματοποιούταν από θρησκόληπτους άντρες.


Πριν τα αποκαλυπτήρια των ονομάτων, δύο τα πλοία που βαπτίστηκαν σήμερα, ακούστηκαν στα μεγάφωνα ο Ελληνικός και ο Κορεάτικος εθνικός ύμνος, ενώ μετά ακολούθησε ξενάγηση στα πλοία. Τα πλοία πήραν τα ονόματά τους από δύο ελληνικά ποτάμια «Γλαύκος» και «Εύηνος».
Η στιγμή που ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος ήταν μοναδική... Η συγκίνηση και τα συναισθήματα μου δύσκολα να περιγραφούν... Η περηφάνια που ένιωσα για την πατρίδα μου με έκανε να καταλάβω γιατί την αγαπούν τ(Naming Ceremony)δο του χρόνου όυναισθ στους Θεους τους να φυλόσο πολύ αυτοί που βρίσκονται μακριά της...

Υ.Γ. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους ευθύνονται για τις κατασκευές αυτών των πλοίων. Να είναι πάντα άξιοι για τόσο μεγάλα επιτεύγματα.

No comments:

Post a Comment