Sunday, March 17, 2013

Korean Jindo Dog





Ένα ζωάκι και ειδικά ένα σκυλάκι πάντα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση… Σήμερα το χαμόγελο μου προκάλεσε ένα πανέμορφο κάτασπρο σκυλάκι ανάμεσα σε ένα βουνό από ανοιγμένα όστρακα.
Η συγκεκριμένη ράτσα σκύλου (Korean Jindo Dog) προέρχεται από την Κορέα και είναι ο παραδοσιακός τους σκύλος. Μοιάζει με λυκόσκυλο, αλλά σε πολύ μικρότερες διαστάσεις (μετρίου μεγέθους σκύλος). Θεωρείται κυνηγόσκυλο (κυρίως για ελάφια και αγριογούρουνα), και ενώ ποικίλει σε αποχρώσεις τις περισσότερες φορές συναντάται σε χρώμα άσπρο. Είναι γνωστό για την αφοσίωση στο αφεντικού του και για την ευγενική του φύση. Κυρίως κατοικεί σε εξωτερικούς χώρους αφού χρειάζεται χώρο για να τρέξει και να παίξει. Είναι τρομερά έξυπνος σκύλος και χρειάζεται συνέχεια να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους. Είναι πολύ καλός φύλακας, κάτι που είχα υποθέσει και εγώ καθώς τον συναντάω συχνά σε περιοχές που χρειάζονται φύλαξη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω την συγκεκριμένη ράτσα σκύλου στην Κορέα. Τα περισσότερα σπίτια έχουν ένα στην αυλή τους. Σήμερα όμως με εντυπωσίασε όλη η εικόνα του καθώς βρισκόταν κυριολεκτικά σε ένα βουνό από όστρακα, αφού η περιοχή φημίζεται για αυτά, με αποτέλεσμα οι παραλίες της να μην έχουν άμμο παρά θρύμματα κελυφών. Επίσης το σπιτάκι του σκύλου ήταν αντίγραφο Κορεάτικου παραδοσιακού σπιτιού αφού ακολουθούσε τις ίδιες γραμμές στέγης, κάτι που βρήκα πολύ πρωτότυπο.


Μ’ άρεσε πολύ που οι Κορεάτες έχουν στα σπίτια τους και τον παραδοσιακό τους σκύλο και δεν έχουν παρασυρθεί μόνο από τις «διάσημες» παγκοσμίως ράτσες… Πόσοι από εμάς ξέρουμε ότι υπάρχει και παραδοσιακός Ελληνικός σκύλος (Αλωπεκίς) και πόσοι έχουν για συντροφιά τους έναν?
Το κακό της σημερινής μέρας ήταν ότι μου έλειψε το δικό μου σκυλάκι…

1 comment:

  1. Articolo splendido ed affascinante come sempre...
    Siete meravigliosi...

    ReplyDelete